PvdA Eemsdelta legt op 1 juli kandidatenlijst voor aan de leden

24 juni 2020

Op 1 juli zal op de afdelingsvergadering van de PvdA Eemsdelta besloten worden over de vaststelling van de lijst voor de verkiezingen op 18 november. De lijst is samengesteld door een driekoppige commissie onder leiding van oud Burgemeester Rika Pot.

 

“We hebben de kandidaten die zich hadden aangemeld de laatste weken gesproken. Leuk om te zien hoe gedreven en van verschillende kanten de politiek in Eemsdelta in wording beleefd en belicht wordt” Aldus Pot.

 

De lijst is breed samengesteld en een mix met bekende en nieuwe gezichten. Vanuit de PvdA is het al jaren een goed gebruik om naar de diverse eigenschappen van alle kandidaten te kijken om tot een inhoudelijk goede lijst te komen. En omdat het gaat om herindelingsverkiezingen is ook goed gekeken naar een spreiding over het hele gebied. Alle inwoners uit de gemeente Eemsdelta worden daarmee zo goed mogelijk vertegenwoordigd binnen de lijst en dus binnen de PvdA Eemsdelta.

 

De lijst wordt aangevoerd door de 41 jarige Bé Schollema. Op dit moment wethouder in Loppersum. De kopstukken uit Delfzijl, Janny Volmer en Joop van der Lei uit Appingedam staan op plek 2 en 3.

Ook is op de lijst gekozen voor nieuw en jong talent met Liesbeth Wassenaar en Jan Chris Wagenaar op de plekken 4 en 5.

 

Woensdag 1 juli geeft de ledenvergadering haar definitieve oordeel over de lijst en het PvdA verkiezingsprogramma als opdracht aan de toekomstige fractie.