PvdA Eemsdelta stelt opnieuw vragen over Groningen Seaports

22 juli 2021

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsdelta.

Delfzijl, 22-07-2021

Onderwerp: Vervolgvragen dubieuze miljoenendeals Groningen Seaports.

 

Geacht college,

Op 12 mei jl. stelde de fractie van de PvdA Eemsdelta vragen aan het college over de vermeende vriendjespolitiek met miljoenen deals in Groningen bij de komst van Google.

De antwoorden van uw college hierop zijn voor onze fractie teleurstellend. In de reactie op de meeste vragen verwijst het college naar het onderzoek dat wordt gehouden in deze kwestie.

Tot nu toe blijft het qua informatieverstrekking stil vanuit het college.

Eergisteren, 19 juli, kwam in het programma Nieuwsuur het onderwerp weer aan de orde.

Er werd gesteld dat, behalve onvolledige informatievoorziening vanuit GSP, er ook sprake zou zijn van bewust onjuiste informatieverstrekking.

De fractie van de PvdA Eemsdelta stelt daarom de volgende aanvullende vragen:

  • Hoe kan het dat de raad afhankelijk is van de informatievoorziening vanuit de media bij een dusdanig belangrijk onderwerp?
  • Is uw college het met ons eens dat de raad pro-actief geïnformeerd moet worden en in dit geval geïnformeerd had moeten worden? (art. 169 Gemeentewet)
  • Is uw college bereid om op korte termijn een extra raadsvergadering te plannen waarop raadsleden alle vragen die ze hebben kunnen stellen en dat het college hier naar eer en geweten op zal antwoorden?
  • Zijn er door het college inmiddels ideeën over/ stappen gezet ter voorkoming van nieuwe ongewenste ontwikkelingen?
  • Hebben directie en bestuur van GSP, hangende het lopende onderzoek, inmiddels maatregelen genomen om herhaling van de bekritiseerde handelwijze te voorkomen? Zo ja, welke zijn dat?

 

Fractie PvdA Eemsdelta