Tijdgeest

10 juli 2021

Tijdgeest

 

Onze tijdgeest is te vergelijken met een speedboot, die razendsnel vaart. Op de boeg staan blitse jongens in dure pakken met blitse schoenen, haren in de wind, magnum flessen champagne leeg te spuiten.

Maar achterin vallen mensen uit de boot vanwege de enorme snelheid en het ontbreken van relingen. Achter de speedboot varen hulpverleners in rubberbootjes om de overboord geslagen sloebers op te vissen. Ze geven ze droge kleren maar ze kunnen de speedboot nauwelijks bijhouden….. Het wordt dus heel moeilijk om ze weer binnenboord te krijgen.

Van de overheid mag de speedboot nog sneller gaan varen want de rubberbootjes met hulpverleners erin zijn duur.’Laten we ze zwemvesten geven, dan verdrinken ze toch niet’ is de redenatie van de overheid……

NEE!

Wij als PvdA willen dat de speedboot trager gaat varen en er moet achteraan een stevige reling komen, een sterke sociale zekerheid zodat minder mensen in het water vallen.

Want vergis je niet: de meeste achterblijvers zijn geen patiënten maar gewone mensen die deze ratrace niet meer bij kunnen houden.

Ze vallen letterlijk en figuurlijk overboord.

 

Deze metafoor beschrijft heel mooi waar PvdA Eemsdelta voor staat en waar de fractie zich voor in heeft gezet en in zal blijven zetten. Op 1 juli jl. is de kadernota besproken en onderstaande kaders zijn door onze fractie meegegeven:

  • De impact van de coronacrisis voor jeugd en jongeren onderzoeken en terugdringen;
  • 100.000 euro aan bezuinigingen op (kinder) armoede schrappen;
  • Goede (jeugd) zorg dicht bij huis;
  • Betaalbare woningen voor jongeren meenemen in het woonplan;
  • Iedereen doet mee, investeren in werk/ leer banen voor jongeren;
  • Maatwerk oplossingen voor leefbaarheid en voorzieningen;

Het zomerreces is begonnen voor onze fractie. In september beginnen alle activiteiten weer.

Als jullie vragen of suggesties hebben, laat het ons weten.

We wensen iedereen een fijne vakantie toe.

Namens de fractie PvdA Eemsdelta,

Janny Volmer, raadslid.