Update over de vragen over Groningen Seaports

10 juli 2021

Beste mensen,

 

Op onze site plaatsten we de schriftelijke vragen die onze fractie heeft gesteld n.a.l.v. het onderzoek van Nieuwsuur over Groningen Seaports. De antwoorden van het college hierop waren ronduit teleurstellend. Inmiddels is bekend geworden dat er een onafhankelijk onderzoek zal worden gehouden, geïnitieerd door de Provincie. Namens de provincie zijn er 10 vragen ingediend voor het onderzoek. Inmiddels kregen wij bericht van het college dat er één vraag namens de gemeenteraad mee mocht worden gegeven. Na overleg met verschillende partijen, de complexheid van de problematiek en de vragen die al door de provincie zijn gesteld, heeft onze fractie besloten de ingediende vraag alleen toe te spitsen op het informeren van de gemeenteraad destijds.

De PvdA is trouwens de enige partij die een vraag heeft ingediend. Onderstaande vraag zal dus worden meegenomen in het onderzoek Groningen Seaports.

 Is de gemeenteraad sinds de verzelfstandiging van GSP in 2013 bij alle beslissingen aangaande de gemeente Eemsdelta (of haar voorlopers) conform de wet-en regelgeving geïnformeerd over:

 De windturbines uit de zogenaamde vaststellingsovereenkomst van 21-10- 2013 op grond binnen de gemeente grenzen;

  • Over het toekennen van windmolenrechten aan particulieren;
  • Over het verlenen van vergunningen;
  • Over de grondtransacties terwijl die grond nog niet binnen het formele beheergebied van GSP viel?

 

Neem gerust contact met mij op als jullie geïnteresseerd zijn in wat meer achtergrondinformatie.

 

Namens de fractie van de PvdA Eemsdelta,

Janny Volmer, raadslid.