Fractievoorzitter

Chris Bultje

Ik ben politiek actief voor de PvdA sinds 2002 in verschillende functies zoals fractievoorzitter, raadslid, fractieassistent en voorzitter rekenkamercommimissie.

De afgelopen jaren heb ik mij ingezet om de gevolgen van de decentralisatie van het social domein en gevolgen mijnbouwschade te beperken voor onze inwoners. Ook duurzaamheid, krimp en de financiele huishouding staat hoog op mijn agenda. Nu er in november een nieuwe raad gekozen wordt voor de nieuwe gemeente Eemsdelta zou ik daar graag deel van uit willen maken om mijn kennis van de genoemde beleidsterreinen in te brengen. Als oud Damster en regelmatige bezoeker en geinteresseerde in Delfzijl ben ik goed op hoogte van wat er iin de nieuwe gemeentes speelt. Mijn grote zorg is de financiele gevolgen van de herindeling voor de laagste inkomens van de nieuwe gemeente. Dit dreigt verkeerd uit te pakken en de PvdA moet hier allert op zijn om te voorkomen dat deze grote groep inwoners kind van de rekening van de herindeling. Door maatschappelijk actief te zijn probeer ik mijn plaatselijke en regionale inzichten actueel te houden.

Mijn ambitie is :

Na de herindeling het goede van de drie oude gemeentes te behouden voor de nieuwe gemeente Eemsdelta: voorkomen zwaardere lasten voor de huurders, de gevolgen deceentralisatie van verschillende sociale voorzieningen te beperken, behouden van dorpshuizen, sportvelden, zwembaden, enz.