Duo fractievoorzitter

Janny Volmer

Janny Volmer

Over Janny Volmer

jhvolmer@hotmail.com

Naast echtgenote, moeder van 3 dochters en oma van inmiddels 7 kleinkinderen ben ik vooral een heel gewone inwoner van Delfzijl. Geboren in Groningen in 1949 ( ik word dit jaar dus 72 jaar ) maar nog jong van geest. Altijd in voor vernieuwende ideeën en altijd geïnteresseerd in mens en samenleving.
Mijn drijfveer om in de politiek te gaan heeft vooral te maken met het feit dat politieke interesse mij met de paplepel is ingegoten. Ik kom uit een arbeidersgezin waar niet veel geld was. Toch moesten mensen die het nog slechter hadden en/ of niet goed voor zichzelf op konden komen altijd worden geholpen en stonden eerlijkheid en rechtvaardigheid hoog in het vaandel. Ik heb de politiek dan ook altijd op de voet gevolgd en ben in mijn werkzame jaren actief kaderlid van de Abva/Kabo geweest en jarenlang voorzitter van verschillende ondernemingsraden. Door mijn druk bezette baan en moederrol ben ik pas laat echt actief geworden in de gemeentepolitiek.
Kwetsbaren in onze samenleving zoals kinderen, sommige ouderen,mensen met een handicap en zieken hebben mijn speciale aandacht. Ook dierenleed verdraag ik niet.
Voor mij was en is het wennen in de politiek. Ik ben een praktisch ingesteld mens en vaak wat ongeduldig als het om het boeken van resultaten gaat. Ik vind het allemaal zo lang duren.
Verder ben ik er persoonlijk van overtuigd dat het goed zou zijn als er meer tussen oppositie en coalitie zou worden samengewerkt. Als we elkaars gelijk kunnen accepteren en het taboe van ” jij hoort bij de coalitie ” jij hoort bij de oppositie” kunnen doorbreken zal de gemeentepolitiek kwalitatief verbeteren.