Fractieassistent

Lies Oldenhof

Lies Oldenhof, sinds maart 206 in de raad en sinds december 2008 fractievoorzitter van de PvdA Loppersum. Van 2010 tot 2014 in de oppositie, en van daaruit ook commissievoorzitter. Sinds 2014 fractievoorzitter.
Zij stelt zichzelf graag aan u voor.

“Ik ben Lies Oldenhof, in ’59 geboren in Heerenveen, en woon samen met mijn man Fokke Fokkema in Stedum. Een dochter en een zoon zijn ook in Stedum opgegroeid, wij wonen er vanaf ’83. De eerste jaren was Stedum mij nauwelijks bekend, maar toen de kinderen naar school gingen, is dat in een week tijd veranderd. Van lieverlee ben ik toen ook vlot actief geworden, eerst in de MR op school, en later als voorzitter van de GMR van Bedum, Ten Boer en Loppersum. Toen kwam het dorpsleven ook steeds meer in beeld en werd ik medeorganisator van evenementen zoals de Speelweek. Het voorzitterschap van Dorpsbelangen was een logische volgende bestuurstaak.

Nu ben ik nog lid van de Activiteitencommissie, zodat ik niet alleen achter de vergadertafel meekrijg wat er leeft. Sinds 2012 ben ik voorzitter van de jonge scoutingvereniging de Struners, een maatschappelijk heel waardevol fenomeen. Daarnaast fiets ik graag, voor de snelheid in groepsverband, met zo nu en dan een leuke berg en voor het landschap lekker solo en beoefen de schietsport, waar je alle nieuwtjes het eerst hoort”.

‘Waarom dan in de raad, als de plaatselijke banden ook zo trekken?’ is dan een logische vervolgvraag. Ooit gevraagd en in staat om raadslid te zijn, en dan kun je geen nee zeggen vond ik. Burgerinbreng is een verworvenheid van de Nederlandse politiek die ook gevoed moet worden.

Ik heb een zeer gevarieerde achtergrond. Opgeleid als fysiotherapeut, ben ik na 5 jaar plattelandspraktijk  overgestapt naar de automatisering. In 15 jaar automatisering heb ik veel verschillende bedrijven gezien, van pensioenfonds tot re-integratiebedrijf. Sinds 2003 ben ik aan de Hanzehogeschool verbonden, eerst als docent en begeleider in bedrijfskundig onderzoek, nu in een managementfunctie. De laatste jaren ben ik coördinator van onderzoek naar hernieuwbare energie. Mijn gevarieerde achtergrond moet ik vaak toelichten, behalve in de politiek!

Lies Oldenhof
Weersterweg 12
9921 TH Stedum