Beantwoording vragen Tjamweersterbrug

6 december 2022

Onze fractie heeft op 12 oktober 2022 schriftelijke vragen gesteld over de vervanging van de Tjamsweersterbrug te Appingedam.

In onderstaande worden onze vragen herhaald, gevolgd door het antwoord van het college op onze vragen.

In  zijn algemeenheid heeft het College aangegeven de verkeersveiligheid hoog in het vaandel te hebben en lijnt op dit moment het proces uit om te komen tot een Mobiliteitsplan voor de gemeente Eemsdelta. De verwachting is dat dit plan in het eerste kwartaal met de raad wordt besproken. Gezien de directe relatie die het mobiliteitsplan heeft met de vervanging van de Tjamsweersterbrug en bijbehorende verkeersstromen is het verzoek om de beantwoording van onderstaande vragen in dit perspectief te zien.

Vraag 1: Wanneer wordt de uitvoering van de vervanging van de Tjamsweersterbrug ter hand genomen? Antwoord: de verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2023 meer duidelijkheid komt over de vervanging van de Tjamsweersterbrug.

Vraag 2: Is het budget van € 2 miljoen nog toereikend om deze vervanging te realiseren, temeer omdat we reeds 2,5 jaar verder zijn in de tijd? Antwoord: het ligt in de verwachting dat de vervanging van de Tjamsweersterbrug opnieuw moet worden gebudgetteerd waarbij rekening gehouden moet worden met het prijspeil dat op het moment van aanbesteding van de Tjamsweersterbrug geldt.

Voor de fractie is de beantwoording onvoldoende – zeker gezien de koppeling met een mobiliteitsplan – en wenst dit te bespreken. Krijgt dus een vervolg. De kwestie speelt sinds 2008.