Energierekening verenigingen.

14 oktober 2022

We merken momenteel dat er in onze provincie verenigingen zijn – waaronder de sport – die moeilijkheden hebben met de energierekening. Wij als PvdA fractie hebben daar zorgen over en daarom tijdens de raadscommissie van 12 oktober j.l. aan het college gevraagd of er ook verenigingen in de gemeente Eemsdelta zijn die bij de gemeente hebben aangegeven dat ze hierdoor in financiële moeilijkheden zitten en hulp vragen?

Wethouder Menninga gaf aan dat dit volop de aandacht van de gemeente heeft en dat er een enquête hierover is uitgegaan naar de verenigingen, afhankelijk van de uitkomst gaat de gemeente in de herfst kijken wat ze kunnen doen. Dat stemde ons tevreden.

Als aanvulling op de beantwoording gaf onze woordvoerder Liesbeth Wassenaar aan dat 2e Kamerlid van de PvdA Henk Nijboer vandaag een amendement had ingediend voor de verhoging van de algemene uitkering met 300  miljoen voor het gemeentefonds om lokale voorzieningen zoals buurhuizen, sportvereniging extra te kunnen ondersteunen en zo in stand te kunnen houden  We hopen dat dit amendement volgende week aangenomen gaat worden zodat de gemeente meer kan doen voor de verenigen in nood.