Technische vragen Kindcentrum Noord

7 maart 2023

Het Kindcentrum Noord, basisschool en kinderopvang, heeft in het kader van de versterkingsopgave nieuwe huisvesting gekregen. Na een bezoek aan het centrum heeft de fractie van de Partij van de Arbeid de volgende technische vragen aan het college van B&W gesteld:

Vraag 1. De verkeerssituatie is op dit moment niet wenselijk. Leerlingen en ouders moeten de gevaarlijke weg oversteken tussen de beide locaties van de school. Er zijn geen verkeersdrempels, zebrapad of klaarovers geregeld. Welke tijdelijke oplossing komt er hiervoor beschikbaar op, zeer, korte termijn? En welke oplossing op lange(re) termijn? Op welke termijn worden de maatregelen gerealiseerd?

Vraag 2. Het plein van de school is erg slecht gelegd. Wanneer wordt het plein goed gelegd en hoe vindt hierover afstemming plaats met het schoolbestuur?

Vraag 3. Om het schoolplein staat geen hek. Bij het plein van de kleuters ligt een vijver. Op welke termijn wordt er een hek geplaatst? Hoe vindt hierover afstemming plaats met het schoolbestuur?

Vraag 4. De nieuwe school is te klein. Tijdelijke huisvesting wordt op dit moment gerealiseerd in het gedeelte van de Brede School dat niet gesloopt wordt. Aan hoeveel leerlingen worden er in de tijdelijke leslokalen straks onderwijs geboden? Zijn er lokalen genoeg? Zo niet, waarom niet?

Vraag 5. Welke afspraken zijn er met het schoolbestuur gemaakt over deze tijdelijke huisvesting?

Vraag 6. Hoelang moet de school gebruik maken van de tijdelijke lokalen?

Vraag 7. Wanneer wordt de nieuwe school uitgebreid met extra lokalen of voorzien van noodlokalen dichtbij?

Het is nu wachten op de beantwoording.