Vier organisaties in het zonnetje gezet

13 februari 2023

Als waardering hebben wij taarten uitgedeeld aan de vrijwilligers van het Taalhuis, Bibliotheek, Cadanz Welzijn en Humanitas thuisadministratie en toegesproken met onderstaande tekst;

Wat fijn dat wij als fractie van de Partij van de Arbeid hier mogen zijn en jullie als vrijwilligers in het zonnetje mogen zetten.  Met grote dank aan Jur Rozema die dit heeft georganiseerd. Mei vorig jaar hebben we tijdens de open dag van de bibliotheek en het taalhuis al even morgen rondkijken en ons verwonderen wat hier in dit gebouw allemaal gebeurd voor de inwoners van de gemeente Eemsdelta.

En dan nu hier op deze dinsdagmiddag 7 februari zijn jullie naast de vaste krachten met 17 vrijwilligers aanwezig. Sinds onze taarten actie is het nog niet voorgevallen dat we twee taarten meenemen maar dat is vandaag wel het geval.

Even een korte samenvatting wat jullie hier op de dinsdagmiddag allemaal doen:

Het spreekuur Steunpunt Administratie het samenwerkingsverband tussen Humanitas, Cadanz Welzijn en de bibliotheken om inwoners van Eemsdelta te ondersteunen met formulieren, brieven, regelingen.

Bibliotheek en Klik en Tik: om inwoners die hulp nodig hebben om iets te regelen via de computer en die willen leren om zelf beter te leren om te gaan met de websites van de overheid en of willen leren omgaan met de computer.

Bibliotheek en Taalhuis: hier bieden jullie hulp aan iedereen dit dat wil voor inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Geen overbodige luxe omdat eén op de negen inwoners van de provincie Groningen moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden.

En natuurlijk de bibliotheek uitleen. Inwoners/ kinderen/ jongeren blij maken met fijne, boeiende en of leerzame boeken. Helpen bij taalontwikkeling of gewoon lekker ontspannend lezen.

Dat onze fractie van de Partij van de Arbeid jullie inzet en inspanningen voor onze burgers ondersteund mag duidelijk zijn. Ook de kwetsbare burger die wat ondersteuning nodig heeft. Wij hebben heel veel respect voor jullie inzet en willen met deze taarten onze waardering laten blijken voor het vele werk dat jullie doen.